'GEERTRUIDA DOET EXORBITANT VOORSTEL IN EERSTE GESPREKKEN MET FEYENOORD'

Feyenoord wil het contract van Lutsharel Geertruida verlengen, maar de verdediger hapt voorlopig nog niet toe. Volgens 1908.nl heeft het kamp-Geertruida een tegenvoorstel gedaan met een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar, plus tekengeld en bonussen voor zijn belangenbehartigers. 1908.nl spreekt van een 'exorbitant' voorstel, waar Feyenoord vermoedelijk niet mee akkoord gaat.

Geertruida heeft een contract tot medio 2025. Mocht de aanvoerder niet bijtekenen, dan lijkt een vertrek komende zomer voor de hand te liggen. Feyenoord wil immers voorkomen dat de jeugdexponent gratis de deur uitloopt. Recent is door Feyenoord een 'balletje opgegooid' om het contract van Geertruida met een jaar te verlengen, waarna de belangenbehartigers van de verdediger met het tegenvoorstel kwamen. Het bedrag dat daarin wordt genoemd is vergelijkbaar met het salaris dat Geertruida bij RB Leipzig had kunnen verdienen, als die transfer vorig jaar was doorgegaan.

Als Geertruida niet verlengt, dan zou hij deze zomer 'voor een teleurstellend bedrag van rond de twintig miljoen de deur achter zich dicht trekken', stelt 1908.nl. Hij zou in de belangstelling staan van diverse clubs uit Europese topcompetities. Er ligt op dit moment geen officieel bod van een andere club.

Geertruida, die 193 officiële wedstrijden voor Feyenoord op zijn cv heeft staan, geldt als een belangrijke spil in de ploeg van Arne Slot. De 23-jarige verdediger is niet alleen achterin van waarde, maar wist dit seizoen ook al zes keer te scoren en vier assists te geven in dertig competitieduels.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Interview na zege op Fortuna Sittard lijkt vertrek bij Feyenoord in te luiden

'Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord', zegt een speler van Feyenoord.

2024-04-15T15:02:18Z dg43tfdfdgfd