KOGEL DOOR DE KERK: PASTOOR VERTREKT BIJ ALMERE

Alex Pastoor vertrekt na dit seizoen als trainer van Almere City FC. De succescoach trekt de poort van het Yanmar Stadion na 2,5 jaar achter zich dicht, dat heeft de club uit Flevoland maandag bekendgemaakt.

Pastoor kwam in januari 2022 aan bij een club die het sportief zeer slecht deed en transformeerde de jongste profclub van Nederland tot een ploeg die dit seizoen verdienstelijk debuteert in de Eredivisie. Handhaving is wiskundig nog niet helemaal zeker, maar kan de Almeerders in de resterende vijf wedstrijden eigenlijk niet echt meer ontglippen. Het blijft in het midden welke van de twee partijen heeft besloten om het aflopende contract van de trainer niet te verlengen, maar het ligt voor de hand dat het Pastoors keuze is geweest.

John Bes, algemeen directeur van Almere, bedankt zijn coach op de clubwebsite. 'Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient', aldus Bes. Pastoor zelf komt ook aan het woord.

'Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen. Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan', spreekt de 57-jarige Amsterdammer. Voetbal International meldde vorige week dat Hedwiges Maduro in beeld is als opvolger in het Yanmar Stadion.

2024-04-15T14:12:35Z dg43tfdfdgfd